Loe ka muud infot Itaalia kohta siit
Transport | Köök | Etna |
Palermo | Cefalu | Cefalu vaatamisväärsused |
Kohaliku köögi eelroad:
Mõõkkala viilud „carpaccio di pesce spada“, serveeritakse küüslaugu-, oliivi- või sidrunimarinaadis
Suitsetatud mõõkkala viilud „pesce spada affumicato“, serveeritakse sidruni ja oliivõliga
Praetud riisipallid „arancini“, valmistatakse erineva täidisega (raguu e. lihakaste, mozzarella, tomatid, oad, seened või baklažaan)
Eelroogadest tasuks proovida ka erinevaid pastasid – nt. sardiinikastmes, tomati,kappari, Ricotta juustu või suvikõrvitsaga. „Pasta con nero di seppin“ kastmele lisatakse värviks tindikala musta nestet.
Põhiroogadena pakutakse enamasti mereande. Tuntuim kala on mõõkkala, mida grillitakse – „alla griglia“ või serveeritakse täidetud rullidena – „involtini di pesce spada“. Loomulikult ei piirdu mereandide valik vaid mõõkkalaga, kindlasti tasub proovida ka sardiine, tuunikala, krevette ja kaheksajalga.
Sitsiilia köök on paljuski mõjutatud araablaste toiduvalmistamiskultuurist ja seetõttu on road parajalt maitsestatud, nt. kasutatakse safranit, muskaati, kaneeli
Dessertidest on armastatuimad Riccota juustuga täidetud kook „cassata siciliana“; magus mandliküpsetis „pasta di mandorle“ ja Ricotta juustu täidisega vahvlirullid.
Nagu teistes Vahemeremaades nii ka Sitsiilias, nauditakse toidu kõrvale veini – tuntuimad valged veinid on Donnafugata, Corvo ja Etna Doc ja punastest veinidest nt. Settesoli, Corvo ja Torre Salsa.
Ka majaveinid on reeglina kvaliteetsed, kuid soodsama hinnaga.
Kohvi kõrvale sobivad hästi grappa, Montenegro, Amaro Averna või Limoncello.
CEFALU RESTORANID Suurem osa tasemel söögikohti asub vanalinnas, stiilseid ja hea köögiga söögikohti leiate via Vittorio Emanuele ja via C.O.di Bordonaro piirkonnas, seal on ka head kalarestoranid.
Ööelu on suhteliselt rahulik ja koondunud rannatänav Lungomare G. Giardina ja via G.Matteoti pubidesse ja baaridesse.
Diskoteegid on avatud suvekuudel.